Seneste indlæg
- Sådan bruger du dit stegetermometer korrekt 09/10/2021
Hvis du er træt af, at din steg bliver tør og kedelig, så er et stegetermometer den helt rigtige løsning – hvis du formår at bruge det korrekt. Herunder følger en række gode råd til, hvordan du bruger dit stegetermometer, så du får lækkert og mørt kød, uanset hvilken slags kød du vælger.
Kød er ikke bare kød, og alle ovne er forskellige. Du kan derfor ikke være sikker på, at din steg bliver, som du vil have den, medmindre du anvender et stegetermometer eller kender din ovn, samt det kød, du skal tilberede, utroligt godt.
Et stegetermometer er det perfekte redskab, når du skal lave lækker flæskesteg, culottesteg eller andesteg i din ovn. Med et stegetermometer er du sikker på, at stegen får den præcise tid i ovnen, så den bliver mør og saftig, uanset hvilken ovn du anvender.
Du bruger dit stegetermometer ved at stikke det ind i siden på kødet omkring midten. Sørg for, at det hverken rører fedtlommer eller ben, da det vil give udsvingninger i temperaturen – og så kan du ikke stole på det resultat, du får fra dit stegetermometer.
Hvis temperaturen stiger for hurtigt, skal du skrue ned for ovnen eller slukke den helt. Når temperaturen i stegen er omkring 7 grader fra den ønskede temperatur, bør du tage det ud og lade det hvile i omkring 15 minutter. Det vil gøre kødet langt mere saftigt, end hvis du lader det stege færdigt i ovnen.
Der findes mange forskellige stegetermometre på markedet, og det kan være en god idé at gå efter ét, som har klaret sig godt i en stegetermometer test, hvis du vil være sikker på, at det er ordentligt og lever op til dine krav.
Manuelt stegetermometer: Dette er et godt valg, hvis du vil holde tingene så simple som muligt. Et manuelt stegetermometer er ofte den billigste løsning, og så er det desuden i stand til at vise temperaturen nøjagtigt, som den er.
Digitalt stegetermometer: Der findes mange forskellige digitale stegetermometre, og du bør vælge et, som har den funktionalitet, der matcher dig. Nogle er mere avancerede end andre, og du har eksempelvis mulighed for at vælge ét, hvor du kan indstille kødtype, tilberedningsgrad og temperatur.
Trådløst stegetermometer: Dette er stort set det samme som det digitale stegetermometer, men der er den forskel, at det er trådløst. Det giver dig mulighed for at holde øje med stegen, selvom du ikke er i nærheden af din ovn. Det er desuden et praktisk valg, hvis du skal bruge det, når du griller.